Kroppen säger stopp

Min graviditet, Sambolivet / Permalink / 1

Hej <3

En liten uppdatering om min graviditet passar väl perfekt en sånhär regnig tråkig tisdag.

Igår gick jag in i v.27 och har alltså gått 26 fulla veckor plus 1 dag. Lillan sparkar HÅRT nu för tiden och det märks att hon växer. Nu sparkad det inte bara i nedre delen av magen utan nu kan det komma en riktig spark under revbenen också. Denna veckan kommer bebis väga 1 kilo och bli hela 35 cm lång (om jag inte minns helt fel).

Hon har de senaste nätterna levt rövare inne i magen och hållt mig vaken. Hon liksom sparkar, vänder och vrider på sig och ligger jag på sidan så kittlas det så himla mycket så det är omöjligt att sova. Mitt nattsömn störs även av ex antal toalettbesök per natt samt att jag har tappat kontakten med mina magmuskler så att vända sig om eller ta sig upp från liggande läge är verkligen svårt och resulterar ofta i att jag får en sammandragning. På tal om sammandragningar så har jag fått många sammandragningar som gör ont i samband med att jag jobbar. Jag står och går HELA dagarna samt att jag bär, lyfter och böjer mig ner med tunga kartonger och det har resulterat i onda sammandragningar.

Jag mår bra och ska inte klaga men jag måste även lära mig att lyssna på min kropp och inte försöka vara duktig och jobba.

Trots att jag har en så liten mage (som alla fortfarande påpekar ...) så är jag ändå i v.27 och börjar bli tung och stor.

Till top