Kost under graviditeten

Hälsa och träning, Min graviditet / Permalink / 3

Innan jag blev gravid har jag alltid varit noga med vad jag äter och jag har, förvisso lite periodvis, alltid tränat och rört på mig. Oavsett om det har handlat om dagliga långpromenader med Vissla, ridturer och jobb i stallet eller tuffa pass på gymmet så har alltid träningen varit en del utav min vardag. När jag blev gravid så var mitt mål att träna och framför allt att träna och hålla mig i god fysisk form inför kommande förlossning. Jag hade också som mål att äta grönsaker och mycket fisk och bra fettkällor just för bebis i magens skull. När jag gick in i v.7 började jag må så fruktansvärt illa och här gick det i stort sett utför med mig och mina vanliga kost- och motionsvanor. Det ENDA jag ville ha under en period var hämtmat eller halvfabrikat. Något jag inte alls varit ett stort fan av innan. Jag hade/har inte orken att laga hemmagjord mat och det var inte heller något jag sugen på att äta. Mina dagliga motionsvanor är också borta med vinden och jag har fått vara glad om jag ens kunnat komma ut med Vissla en kort promenad för att få luft. När jag har fullt upp en dag är detta något jag kan få sota för en, två kanske tre dagar i följd senare. Mitt mående går fortfarande lite upp och ner men nu har jag den senaste tiden orkar ut längre promenader med vissla (förvisso väldigt lugna men vad gör de) och jag har även orkat mig på att laga lite mer hälsosam mat. Inland har jag visserligen lagat maten för att sen bara kunna äta en sked utav det men det är ändå ett framsteg i mina ögon. Jag vill verkligen tänka på vad jag stoppar i mig för både min och bebis skull men jag måste även acceptera att läget är som det är och huvudsaken är att jag får i mig NÅGOT, oavsett vad det är. Mitt mål med att träna håller sig kvar och jag får bara börja i små steg. Jag har som mål att börja på vattengympa för gravida men även gravid yoga. Jag längtar :-)

Finns det någon annan som är gravid som läser min blogg? Hur mår ni i eran graviditet och hur tänker ni kring de jag precis skrivit om?

Här nedan är lite utav den maten jag lagat senast. Blandar högt och lågt mellan olika soppor, gröt, fruktfat och vegetariska kikärtsbullar.

#1 - - A-K:

Jag tycker det ser ut som att du äter bra. Förstår att det är jobbigt att äta rätt och riktigt när du mår som du mår. Tids nog kommer det säkert bli bättre och jag tror att bebis får i sig det den behöver. Jag har turen att må bra, men jag har också dagar när jag helt enkelt inte orkar laga bra och nyttig mat, men jag tänker att få får det väl vara så. Du kanske inte blev så mycket klokare av mina tankar men det är så jag ser på det. Kram

Svar: Jag försöker när jag orkar i alla fall :-) det är såklart jobbigt när man mår så dåligt och då tar jag oftast de som är lättast eller går snabbast att handla ;-) Ja absolut måste de få vara så. Det är ju inte föralltid utan en kort period i livet! Kram
BeatriceÅhs

#2 - - Matilda:

Hamnade in på din blogg av en slump via instagram, och kände igen mig så mycket av detta inlägg så kände mig tvungen att kommentera! ;-) jag är gravid i vecka 12 nu. Och precis som du skriver är har jag också på ett eller annat sätt alltid rört på mig och äter ofta bra mat, husmanskost o liknande, sällan snabbmat. Men i början av min graviditet (är i vecka 12 nu) så fick jag inte i mig någonting, det var fruktansvärt jobbigt att trycka i sig en liten skorpa. Och när jag väl kände en liten matlust då var det bara mcnuggets och hamburgare som inte gav mig en illamående-känsla. Tack o lov är det inte lika farligt nu, kan fortfarande må illa, främst på morgonen men jag är så trött om dagarna att jag måste verkligen kämpa för att hitta på något. Man känner sig ju inte lika pigg o alert att sätta på sig träningskläderna en ledig dag o ibland kan man få lite "ångest" över att man inte har gjort något under nästan två månaders tid, å andra sidan så får man tänka att det kommer när det kommer, så länge bebis mår bra! :)

Svar: Hej! Åh så roligt och stort grattis till bebis i magen :-) Jag håller verkligen med i de du skriver och det känns som de är lite lika där för oss. Jag vill äta bra och röra på mig, dels för bebis skull men även för att JAG mår bättre utav det. Jag kan också känna det dåliga samvetet komma lite men då får jag bara knuffa bort det och tänka att "vad har jag för val" jag skulle säkert kunna tvinga mig ut varje dag men då skulle jag nog spy en hel del längst vägen och inte alls vara pigg resten utav dagen. Lycka till till oss båda och så får vi hoppas att det snart vill släppa för oss :-) kram på dig!
BeatriceÅhs

#3 - - Johanna:

Hej! Kom in på din blogg av en slump. Känner igen mig precis i det du skriver. Jag fick barn i januari i år och mådde SÅ illa till vecka 20 ungefär. Då orkade jag varken äta eller träna. Men sen bara vände det. Jag tränade sen fyra gånger i veckan ända tills dem dag då vattnet gick! Jag mådde så himla bra andra halvan av min graviditet, och önskar dig samma lycka! Kram

Svar: Tack det låter så hoppfullt! Jag hoppas verkligen att det vill vända för mig också snart. Vill framförallt kunna jobba och må bra i allmänhet och så får jag ta träningen i andra hand men det låter ju helt fantastiskt om det kan vända! Kram på dig och tack för att du delar med dig!
BeatriceÅhs

Liknande inlägg

Till top