Kost under graviditeten

Hälsa och träning, Min graviditet / Permalink / 3

Innan jag blev gravid har jag alltid varit noga med vad jag äter och jag har, förvisso lite periodvis, alltid tränat och rört på mig. Oavsett om det har handlat om dagliga långpromenader med Vissla, ridturer och jobb i stallet eller tuffa pass på gymmet så har alltid träningen varit en del utav min vardag. När jag blev gravid så var mitt mål att träna och framför allt att träna och hålla mig i god fysisk form inför kommande förlossning. Jag hade också som mål att äta grönsaker och mycket fisk och bra fettkällor just för bebis i magens skull. När jag gick in i v.7 började jag må så fruktansvärt illa och här gick det i stort sett utför med mig och mina vanliga kost- och motionsvanor. Det ENDA jag ville ha under en period var hämtmat eller halvfabrikat. Något jag inte alls varit ett stort fan av innan. Jag hade/har inte orken att laga hemmagjord mat och det var inte heller något jag sugen på att äta. Mina dagliga motionsvanor är också borta med vinden och jag har fått vara glad om jag ens kunnat komma ut med Vissla en kort promenad för att få luft. När jag har fullt upp en dag är detta något jag kan få sota för en, två kanske tre dagar i följd senare. Mitt mående går fortfarande lite upp och ner men nu har jag den senaste tiden orkar ut längre promenader med vissla (förvisso väldigt lugna men vad gör de) och jag har även orkat mig på att laga lite mer hälsosam mat. Inland har jag visserligen lagat maten för att sen bara kunna äta en sked utav det men det är ändå ett framsteg i mina ögon. Jag vill verkligen tänka på vad jag stoppar i mig för både min och bebis skull men jag måste även acceptera att läget är som det är och huvudsaken är att jag får i mig NÅGOT, oavsett vad det är. Mitt mål med att träna håller sig kvar och jag får bara börja i små steg. Jag har som mål att börja på vattengympa för gravida men även gravid yoga. Jag längtar :-)

Finns det någon annan som är gravid som läser min blogg? Hur mår ni i eran graviditet och hur tänker ni kring de jag precis skrivit om?

Här nedan är lite utav den maten jag lagat senast. Blandar högt och lågt mellan olika soppor, gröt, fruktfat och vegetariska kikärtsbullar.

Till top