Kroppen säger stopp

Min graviditet, Sambolivet / Permalink / 1

Hej <3

En liten uppdatering om min graviditet passar väl perfekt en sånhär regnig tråkig tisdag.

Igår gick jag in i v.27 och har alltså gått 26 fulla veckor plus 1 dag. Lillan sparkar HÅRT nu för tiden och det märks att hon växer. Nu sparkad det inte bara i nedre delen av magen utan nu kan det komma en riktig spark under revbenen också. Denna veckan kommer bebis väga 1 kilo och bli hela 35 cm lång (om jag inte minns helt fel).

Hon har de senaste nätterna levt rövare inne i magen och hållt mig vaken. Hon liksom sparkar, vänder och vrider på sig och ligger jag på sidan så kittlas det så himla mycket så det är omöjligt att sova. Mitt nattsömn störs även av ex antal toalettbesök per natt samt att jag har tappat kontakten med mina magmuskler så att vända sig om eller ta sig upp från liggande läge är verkligen svårt och resulterar ofta i att jag får en sammandragning. På tal om sammandragningar så har jag fått många sammandragningar som gör ont i samband med att jag jobbar. Jag står och går HELA dagarna samt att jag bär, lyfter och böjer mig ner med tunga kartonger och det har resulterat i onda sammandragningar.

Jag mår bra och ska inte klaga men jag måste även lära mig att lyssna på min kropp och inte försöka vara duktig och jobba.

Trots att jag har en så liten mage (som alla fortfarande påpekar ...) så är jag ändå i v.27 och börjar bli tung och stor.

Renovering.

Sambolivet / Permalink / 0

Godmorgon.

För en vecka sedan fick vi tillgång till vårt hus. Vi ska renovera kök, badrum, måla om och byta golv i hela huset. Som ni kanske förstår kan vi därför inte flytta in riktigt ännu! Hantverkarna kommer på tisdag och börjar och sen får vi hoppas på att det rullar på smärtfritt så vi snart får flytta in. Vi är där och pysslar varje dag och nu har jag köpt hem färg i provburkar så vi kan se hur färgen blir i förhållande till ljuset i rummet osv. Jag ska visa er lite före och efter bilder när det är dags. Det kommer bli ett helt annat hus och det känns helt fantastiskt att våran dotter ska få växa upp här. I ett hus nära till både skog och sjö.

Här är golvet vi ska ha i huset. Ett fint ljust golv i ask.

V.24+6

Min graviditet, Sambolivet / Permalink / 0

Hej. Hade skrivit ett långt inlägg igår men som många gånger förr på blogg.se så händer något och inlägget raderas .. suck.

Jag tänkte jag skulle skriva om mitt senaste besök hos barnmorskan. Jag har, egentligen sen v.18, känt lillan röra sig men så tidigt är det ju väldigt diffust och ju mer veckorna går desto tydligare blir givetvis rörelserna. Sen bara några veckor tillbaka känner jag henne verkligen TYDLIGT och då menar jag att jag både känner sparkar men även när hon vänder sig eller rör sig i magen. I tisdags kände jag henne inte alls på morgonen och förmiddagen och för att vara våran lilla dam är detta väldigt ovanligt då hon är ett riktigt energiknippe och sparkar och sprattlar dagarna igenom. Jag ringde förlossningen och blev direkt skickad till min bm. Efter ett litet tag hittade vi fina hjärtljud men visst blev man bli orolig och tänka både de ena och de andra. Usch. Där och då kände jag verkligen att jag bara vill ha henne på utsidan. Hennes hjärtljud låg på 141 slag i minuten och mitt SF mått låg på 22 cm. Helt enligt kurvan och det kändes skönt då jag fått så många kommentarer om att min mage är så liten .. Jag hade även gått upp 7 kilo sen inskrivningen .. :-)

Inatt låg jag vaken mellan 05-06:30 då lillan hade ett danspass i magen. Hon har även den senast tiden fått hicka och jag tycker verkligen de är så gulligt när man känner henne hicka i magen.

Idag kommer Anton hem efter en roadtrip med laget sen i onsdags och det ska bli så skönt att ha honom hemma. Vi ska ha myskväll och åka till vårt hus(!!!!) som vi fick i fredags och mysa lite.

Till top