Apelsin- och jordgubbsjuice

Hälsa och träning, Recept, Sambolivet / Permalink / 0
Ni bara måste prova detta fantastiska recept. Syrliga apelsiner blandas med söta jordgubbar och man kan liksom inte sluta fylla på glaset.  Eftersom jordgubbarna är frysta så blir drinken sådär härligt svalkande och god. Jag brukar mixa iordning denna på kvällen om jag är lite sötsugen. Ni bara måste prova! 

Svalkande apelsin- och jordgubbsjuice 


Pressa 2 apelsiner i en centrifug eller i en vanlig citruspress 

Mixa i 2 nävar frysta jordgubbar ( jag brukar tina mina i några minuter så dom inte är helt stenhårda) 

Drick och njut!! 💕 Min påsk

Hälsa och träning, Karlskrona, Sambolivet / Permalink / 0
Vilken annorlunda men helt underbar påsk jag har haft. I torsdags kväll hämtade jag min bästa vän Malin på flygplatsen här i Blekinge. Hon spenderade dagarna 3 här hos oss och det var så mysigt. 

I fredags åkte vi en liten tur till Simrishamn. Vi gick på en utställning med Ulf Lundell och sen stannade vi i små mysiga affärer påvägen hem. Jag köpte med mig ett så himla fint uppläggningsfat i keramik. 


I lördags vaknade vi upp till strålande solsken och vi begav oss till en vandringsled 30 min från Karlskrona. Vi packade in matsäck och hund i bilen och begav oss. Vissla fick vara lös hela tiden och det gick över förväntan. Eftersom hon är en jakthund så kan vi inte ha henne lös i skogen då hon sticker på vilt, vilket såklart är helt naturligt och meningen, men hon uppförde sig exemplariskt. Vi gick hela 1,7 mil och stannade längst vägen och fikade och njöt av naturen. Helt underbart ska ni veta. Sista 5 kilometrarna hem var både vi och Vissla trötta och det var underbart att få komma hem och hugga in på buffébordet vi hade gjort iordning. Helt underbar men lite annorlunda påskafton. 
Buffébordet var en härlig blandning av grönsaksstavar, fruktfat, ägghalvor, avokado, skagenröra, räkor och chips och dipp. Mumma. 


Pizzabuffe ..

Karlskrona, Sambolivet / Permalink / 0
Hej bloggisar. 

Vi är precis hemkomna från ett restaurangbesök. Stans bästa restauranger (en av de bästa i alla fall) har pizzabuffe på söndagar och vi var ju såklart tvugna att prova på. Det var gott och roligt att prova på olika pizzor. Jag såg mycket fram emot dessert- pizzan men när vi väntat i 20 min på en ny så gav vi upp .. Vi får prova den nästa gång istället. 

Denna vecka jobbar jag bara måndag-torsdag innan det är påsklov och Malin kommer hit på besök. Jag har så mycket att se fram emot. Påsk med bästis, påsklov innan jag jobbar min sista vecka på jobbet, Ullared med fam Linder/Axelsson .. Sommartid .. Ni hör ju. Listan kan göras lång. Till top