tankar efter 3 månader i Karlskrona

Karlskrona, Sambolivet / Permalink / 0

Hej!! 

 

Det var ett tag sedan. Dagarna rullar på nu för tiden och jag har verkligen hittat ett flow i vardagen som jag trivs med och som passar mig bra. Jag skrev ett ganska känslosamt inlägg efter att vi bott här i en månad, här kan ni läsa de. Jag tänkte att jag skulle uppdatera nu efter 3 månader i Karlskrona. Mest för mig egen del och för att det är nyttigt och hälsosamt att gå tilbaka och tänka till och reflektera. 

 

För drygt två månader så satt jag här hemma i soffan och kände mig väldigt ensam och ledsen. Vi hade bott här i en månad och de tre första veckorna här hade jag inget jobb. Jag gick mer eller mindre bara hemma och mina dagar såg precis.lika.dana.ut .... Jag har alltid varit en grubblare och jag grubblade så otroligt mycket under denna tiden. Jag funderade på vem jag var? Vad jag ville göra i livet och vad som var viktigt för mig. 

Att flytta med någon är verkligen inte lätt och jag beundrar er alla där ute som gjort samma som jag. Oavsett vad det handlar om för anledning så tycker jag att det är starkt att faktiskt lämna sitt eget där hemma för någon annans skull. 

Efter tre månader här kan jag säga att jag stortrivs. Jag har ett jobb som har gjort att jag har vuxit något enormt som person. Jag är ju klassföreståndare åt en åk 1 med allt vad det innebär. Undervisning, möten, föräldramöten och utvecklingssamtal. Jag planerar lektioner i alla ämnen, reder ut konflikter, fixar läxor och skriver veckobrev. Barnen har lärt mig SÅ mycket och inte minst så ger dem mig så himla mycket kärlek och värme. Skolmiljön är otroligt tuff att jobba i men samtidigt helt fantastisk. 

På tre månader har min självkänsla vuxit något så otroligt mycket och jag börjar förstå vem jag är och vad jag vill i mitt liv.  Jag har börjat förstå hur jag vill att andra ska behandla mig och det viktigaste av allt, hur jag vill behanda mig själv.  Jag har börjat fundera på hur JAG vill ha det i mitt liv och jag har börjat ändra saker. Oavsett om det handlar om att ta bort något eller lägga till något. 

 

 

Vad gör ni för att må bra? Och tar ni bort/lägger till något för att skapa harmoni i vardagen? Kom ihåg, mår du själv bra sänder du ut den energin och kommer få tillbaka minst det dubbla! 

 

Kram på er <3 

 

 

Liknande inlägg

Till top