Fyllda biffar med fluffigt mos.

/ Köttfärs / Permalink / 3

Go´kväll kompisar. Här ligger vi i varsitt hörn i soffan och är proppmätta. Middagen idag är helt i min och Anton´s smak. Fyllda biffar med fluffigt mos, alltså HUR gott.

Idag har dagen flugit förbi i rasande fart men jag har både hunnit med plugg, fika som innehöll både hund- och bebismys och så har jag även varit barnvakt åt min systerdotter. Världens sötaste, snällaste och goaste bebis.

Vill ni ha receptet på dagens middag? Jag tänkte väl de.
Receptet är här ifrån .. <--- Klick.

 

Det här behöver du för 2-4 personer:


500g blandfärs
2 msk oxfond eller kalvfond
salt & peppar

Valfri ost till fyllning : jag hade chili, paprika och dill ost från charken.

Serveras med potatismos & Brunsås

Såsen:
2 1/2 vatten
2 1/2 grädde
1 msk ox eller kalvfond
1 msk kinesisk soya
1 msk med lingonsylt.

Gör så här:
Skala & koka potatisen i saltat vatten. Häll upp färsen i en skål och vänd ner fond, salt & peppar och rör om till en jämn smet. Skär ut cirka 20 st små kuber från osten , rulla sedan in en ost-kub i varje biff. Stek biffarna i smör och ställ in i ugnen på 70 grader, använd stekskyn till att göra sås. Häll i vatten, fond och kinesisk soja och låt sjuda upp. Vänd ner grädde & sylt och låt sjuda upp. Smaka av med salt och peppar. Red ev av om ni önskar tjockare sås.

Potatismoset gör jag med en potatiskross , när den är mjuk – en rejäl klick smör, lite salt , vitpeppar och en eller ett par dl mjölk.

 

 

Smördegsinbakad köttfärs.

/ Köttfärs, Mat, Matsedel, Smördeg / Permalink / 1

Hej mina käraste.

Denna morgon började minst sagt i kaos hos familjen Grundel/Åhs. En hund som i ren panik behövde ut på gräsmattan och uträtta sina behov, ett kattslagsmål i köket och en väckarklocka som aldrig ringde. Tur var väl de att Vissla behövde ut. Annars hade jag helt missat min cellprovstid hos barnmorskan. Nu blev jag en aning sen men jag fick ta provet och det var väl huvudsaken.

Nog om det. Igår gjorde vi himmelskt goda smördegsinbakade köttfärsknyten. Dom påminner lite om piroger kan jag tycka och jag nöjde mig med att äta sallad till medan Anton föredrog pasta. Dagen innan match är det alltid pasta på menyn här hemma .. Jag tänkte dela med mig av receptet och tycker absolut att ni ska prova dessa godbitar. Receptet har jag hittat här <-- klick.

 

Kryddig köttfärsröra. 

500 Köttfärs
smör
1 finhackad lök
2 msk oxfond
3 msk chilisås
en skvätt soya
Sambal oelek – efter eget tycke
1 tsk Paprika pulver
Salt och peppar

Smördegsplattor
Mozzarellaost
1 ägg
Sesamfrön

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader,
ta fram smördegen ( om den är fryst )
värm upp en gryta med smör och fräs lök glansig,
rör ner köttfärsen och bryn klart.
Tillsätt kryddor, chilisås , sambal oelek, soya och smaka av med salt och peppar.
Kavla ut smördegen lite och fördela lite mozzarella i mitten på smördegen,
och en klick med den kryddiga köttärsröran.
Vik i hop till ett knyte och lägg på en bakplåtsklädd ugnsform.
Pensla ovansidan med vispat ägg och strö över rikligt med sesamfrön.

Grädda i ugnen tills de är krispiga och har fått gyllene färg.

 Vitlökssåsen :

Detta behöver du :
2 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
1-2 små vitlöksklyftor
1/2 – 1 msk flytande honung
salt och peppar

 

 

Gör så här:
Rör ihop samtliga ingredienser ,
Och ställ kallt ett par timmar innan servering.

 

 

 

 

Söndag.

Sambolivet / Permalink / 1
Idag är det en riktig mysdag på solhemsgatan. Vi har redan hunnit dricka flera koppar kaffe, tagit ett varmt bad och ätit frasiga våfflor till frukost. Visslas långpromenad är redan avklarad men känner jag min kära hund rätt så kommer det behövas ännu en långpromenad för att få det lite lugn och ro här hemma. Nu ska jag passa på att gosa lite med tokan när hon väl lagt sig i min knä.


Till top