Fyllda biffar med fluffigt mos.

/ Köttfärs / Permalink / 3

Go´kväll kompisar. Här ligger vi i varsitt hörn i soffan och är proppmätta. Middagen idag är helt i min och Anton´s smak. Fyllda biffar med fluffigt mos, alltså HUR gott.

Idag har dagen flugit förbi i rasande fart men jag har både hunnit med plugg, fika som innehöll både hund- och bebismys och så har jag även varit barnvakt åt min systerdotter. Världens sötaste, snällaste och goaste bebis.

Vill ni ha receptet på dagens middag? Jag tänkte väl de.
Receptet är här ifrån .. <--- Klick.

 

Det här behöver du för 2-4 personer:


500g blandfärs
2 msk oxfond eller kalvfond
salt & peppar

Valfri ost till fyllning : jag hade chili, paprika och dill ost från charken.

Serveras med potatismos & Brunsås

Såsen:
2 1/2 vatten
2 1/2 grädde
1 msk ox eller kalvfond
1 msk kinesisk soya
1 msk med lingonsylt.

Gör så här:
Skala & koka potatisen i saltat vatten. Häll upp färsen i en skål och vänd ner fond, salt & peppar och rör om till en jämn smet. Skär ut cirka 20 st små kuber från osten , rulla sedan in en ost-kub i varje biff. Stek biffarna i smör och ställ in i ugnen på 70 grader, använd stekskyn till att göra sås. Häll i vatten, fond och kinesisk soja och låt sjuda upp. Vänd ner grädde & sylt och låt sjuda upp. Smaka av med salt och peppar. Red ev av om ni önskar tjockare sås.

Potatismoset gör jag med en potatiskross , när den är mjuk – en rejäl klick smör, lite salt , vitpeppar och en eller ett par dl mjölk.

 

 
Till top