Mar. 31, 2013

Recept / Permalink / 4

Hej Godingar!

Har eran påskhelg varit bra? Min har varit helt perfekt. Underbar mat, bästa sällskapet och en lä solvägg.. Underbart!

Till middag har jag slagit på stort, och självklart hälsosamt, och lagade pizza till varmrätt och en underbar chokladmousse till efterrätt!


Pizzan gjorde jag på en pizzabotten jag hittat hos Emma:

3 äggvitor
25 g Philadelphia
2 msk fiberhusk
2 msk majsmjöl

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda försiktigt i övriga ingredienser. Bred ut på ett bakplåtspapper och grädda ca 10 min i 175 grader. Strö sedan över det du vill ha på pizzan. Till tomatsås tog jag krossade tomater och oregano. Till garnering tog jag det jag hittade hemma, och det blev kyckling, pinjenötter, rödlök och massa ost!!
Grädda i ugnen tills osten smält! (Osten ska för övrigt vara längst ner på pizzan, men det glömde jag ju helt bort!)


Chokladmousse:


1 mogen avokado
2-3 msk kakao
1 msk honung
1 msk vatten

Mixa en mogen avokado tillsammans med kakao, honung och vatten. Servera tillsammans med syrliga hallon och NJUUUT!!!

Mar. 29, 2013

Sambolivet / Permalink / 3

Hej vänner, och glad påsk på er! Vad gör ni en långfredag som denna? Själv så sitter jag i bilen på väg till Stockholm och älskade mormor! Ska bli så mysigt att träffa 08-släkten, äta god mat och få vila upp sig lite! Anton har ju match ikväll och söndag, så han fick stanna hemma, stackarn! :)

Jag startade denna morgon med ett gympass med bästis. Vi körde bröst och mage och sen gick vi hem till mig för lyxfrukost! Nygräddade scones, färsk frukt och smaskiga ostar! Mums!! ❤

Mar. 27, 2013

Recept / Permalink / 4

Vänner, ni är dåliga på att kommentera? Så mycket roligare att skriva när ni faktiskt visar att ni är här inne.. Skärpning, OK?

Körde slut på alla energi jag hade på spinningen förut. Kändes som en riktigt bra träningsdag, mer sånna tack! När jag kom hem så hade jag förberett en folieform med kyckling i marinad. Såå gott och så enkelt. Bara att slänga in den i ugnen i 225 grader i ca 50 min (vänd kycklingen några gånger under tiden). Till det serverades matvete, avokado, sparris, tomat och en kall sås på kesella blandad med marinaden. Jag la undan lite marinad till såsen innan jag hällde på kycklingen.

Het kycklingmarinad:

1 dl sweetchili sås
0,5 dl soya
1 dl olivolja
4 vitlöksklyftor, rivna
1-2 tsk sambal oelek
1 tsk salt
Koriander

Kom ihåg att sweetchili lätt bränner i ugnen, så var med och kolla så inte kycklingen blir bränd!


Denna marinad är het och rekommenderas inte till känsliga magar!

Till top